12.670 handtekeningen tegen regelkolder overhandigd in de Tweede Kamer

  • 23 januari 2024

Vandaag overhandigden we 12.670 handtekeningen van de petitie Stop de regelkolder. Fleur Agema (PVV), voorzitter van de vaste Kamercommissie VWS, nam de handtekeningen in ontvangst, in aanwezigheid van veel Kamerleden met hun beleidsmedewerkers. Deze partijen waren erbij: D66, Groen Links/PvdA, NSC, BBB, PVV, FvD, SP, SGP, CU, VVD, en CDA.

Indrukwekkend verhaal

Agema vroeg naar concrete voorbeelden van regelkolder. Marise hield daarop een indrukwekkend verhaal over de zorg voor haar jonge zoon. Zij noemt zichzelf mantelouder. De regelkolder dwong haar minder te gaan werken. Veel Kamerleden toonden persoonlijke interesse, en spraken Marise aan, om meer te weten te komen over haar situatie.

Esther Hendriks van MantelzorgNL herhaalde de oproep Maak mantelzorgers belangrijker dan regels, want ‘4 uur per week bezig zijn met papierwerk is echt too much. Het is niet alleen de hoeveelheid werk, maar ook de toon en manier waarop mantelzorgers worden bejegend.’

Initiatiefnemers en support

MantelzorgNL startte de petitie samen met Alzheimer Nederland, AMVN, Ieder(in), Landelijke Platform Odense huizen, LOC, Mantelzorgelijk, Patiëntenfederatie Nederland, Per Saldo en Seniorencoalitie (ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM, SOMNL). En kreeg steun van politieke partijen en werkgevers- en werknemersorganisaties. Ter plekke nog tekenden BBB en Groen Links/Pvda de petitie mee!

Het moment van aanbieden was goed gekozen, omdat woensdag en donderdag over de begroting in de Tweede kamer wordt gesproken.

Startsein aanpak regelkolder

De overhandiging van de petitie is het startsein om de regelkolder aan te pakken en daarmee de lasten te verlichten voor de mantelzorger. Waarbij alle Kamerleden aangehaakt blijven om te zien hoe concrete stappen genomen worden om de regelkolder voor mantelzorgers aan te pakken.

Meer informatie

The post 12.670 handtekeningen tegen regelkolder overhandigd in de Tweede Kamer appeared first on MantelzorgNL.

Ook interessant

  • Calendar20-FEBRUARI-2024

Branchemonitor 2022-2023, hoe staat het ervoor?

Welke ontwikkelingen zien organisaties die mantelzorgondersteuning bieden? Welke vormen van ondersteuning bieden zij, wat ondernemen ze en hoeveel mantelzorgers bereiken…

  • Calendar15-FEBRUARI-2024

Nationale strategie voor de implementatie van VN-handicap

Het demissionaire kabinet heeft vorige week groen licht gegeven voor de meerjarige nationale strategie voor mensen met een beperking en…

129 Gerelateerde