Tweedaagse bijeenkomst voor ex-mantelzorgers.

  • 26 oktober en 2 november
  • Klooster Sint Agatha, Kloosterlaan 24
  • 10:30 - 12:30 uur inloop vanaf 10:15 uur

Wat als je geen mantelzorger meer bent? Tijdens deze tweedaagse bijeenkomst kunnen wij je helpen bij een nieuwe invulling.

Als mantelzorger ben je een (groot) deel van je eigen tijd bezig om te zorgen voor een ander. Bijvoorbeeld voor je man, vrouw, moeder, vader of ander familielid of naaste. Het kan zijn dat deze zorg een keer niet meer nodig is, omdat iemand anders de zorg heeft overgenomen of doordat deze persoon helaas is overleden. Hoe pak jij jouw leven dan weer op? Het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein organiseert hiervoor in samenwerking met Sociom een tweetal bijeenkomsten op donderdag 28 oktober en 2 november aanstaande.
Eerst zetten we een pas op de plaats. Want wanneer je een langere tijd intensief voor een ander gezorgd hebt, verandert er veel als die persoon bijvoorbeeld komt te overlijden. Ten eerste moet je het verlies van jouw dierbare verwerken. Dat kost aandacht, tijd en energie. De eerste bijeenkomst staat volledig in het teken hiervan.

In de tweede bijeenkomst staan we stil bij een nieuwe invulling geven aan het leven. Vaak stond het zorgen op de eerste plaats en kwamen jouw eigen persoonlijke, sociale en maatschappelijke behoeften en interesses daarna. Wanneer mantelzorg wegvalt, komt hier weer tijd voor vrij.

Tijdens de bijeenkomsten staan jouw eigen ervaringen centraal en komen – op een zinvolle en positieve manier – verliesverwerking, eenzaamheid en het opbouwen van een eigen netwerk aan bod. De bijeenkomsten worden begeleid door Renske Leenders, (consulent mantelzorg), Tuyen Nguyen (algemeen maatschappelijk werker) en Marieke Reijs (coƶrdinator Sociom ZIN).

Wanneer je deelneemt, word je beide bijeenkomsten verwacht. Aanmelden kan tot 20 september.

Inschrijven Tweedaagse bijeenkomst voor ex-mantelzorgers.

Ja, ik schrijf me in!
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Een frisse blik op het werven van vrijwilligers

Het vinden van vrijwilligers voor een vereniging of stichting wordt steeds lastiger. Hoe kun je succesvol vrijwilligers werven en behouden?…

  • Calendar2 en 30 november
  • Clock2

Kennisbijeenkomst vrijwilligersverzekering

Wanneer tijdens het uitvoeren van vrijwilligerswerk je kleding bijvoorbeeld kapot is gegaan, dan is het fijn als je zelf niet…

  • Calendar10 oktober 2023
  • Clock1