Informatiebijeenkomst Zorgverzekering & Mantelzorg

  • 13 december 2023
  • MFA de Valuwe - Cuijk

Met het nieuwe jaar voor de deur, is het een geschikt moment om jouw zorgverzekering onder de loep te nemen. Past jouw huidige pakket nog bij jouw wensen en behoeften? Ben je wellicht in het afgelopen jaar mantelzorger geworden? Dan is de gratis informatiebijeenkomst Zorgverzekering en Mantelzorg wellicht iets voor jou, georganiseerd door het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein*.

Diverse vergoedingen voor mantelzorgers worden namelijk steeds vaker meegenomen in de aanvullende zorgverzekering. Mantelzorg krijgt een steeds grotere rol in de maatschappij en dit wordt gelukkig ook herkend en erkend door zorgverzekeringinstanties. Er zijn bijvoorbeeld vergoedingen beschikbaar voor mantelzorgvervanging of wanneer je een cursus rondom mantelzorg wil volgen. De diverse vergoedingen veranderen jaarlijks en het is ook niet altijd duidelijk hoe je een vergoeding kan aanvragen.

Uitleg vergoedingen, verschillen tussen verzekeraars en de mantelzorgmakelaar
Tijdens de informatiebijeenkomst geeft Eefje Heeren (sociaal raadsvrouw van Sociom) uitleg over de diverse vergoedingen en de verschillen tussen de zorgverzekeraars. Ook komt Astrid schut (mantelzorgmakelaar binnen het Land Cuijk) toelichten wat een mantelzorgmakelaar kan betekenen voor mantelzorgers. Ook wordt deze dienst in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

De bijeenkomst is gratis en interessant voor alle belangstellenden, mantelzorgers, professionals en vrijwilligers uit de gemeente Land van Cuijk. Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen met het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein.

Gegevens:
Locatie: MFA de Valuwe (De Valuwe 1 in Cuijk)
Tijd: 19.30u – 21.30u

Aanmelden kan tot 9 december

Aanmelden Informatiebijeenkomst Zorgverzekering & Mantelzorg

Ja, ik meld me aan!
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.