Bezoek staatssecretaris Van Ooijen aan MantelzorgNL

  • 13 november 2023

Op vrijdag 10 november, Dag van de Mantelzorg, bezocht staatssecretaris Maarten van Ooijen MantelzorgNL.

Tijdens dit bezoek stond de dagelijkse praktijk centraal waar mantelzorgers mee te maken hebben. Dit gebeurde door een bezoek aan de Mantelzorglijn van MantelzorgNL. En in een gesprek met een vertegenwoordiging van de ledenraad en ambassadeurs van MantelzorgNL.

Regeldruk

Centraal bij de gesprekken stond het thema ‘regeldruk’. De Mantelzorglijn en de ledenraad gaven concrete voorbeelden van mantelzorgers die verstrikt raakten in een woud van regels en instanties. Ter sprake kwam de wirwar van wetten en loketten.

Herkennen en Erkennen

Een tweede belangrijk thema dat besproken werd was het herkennen en erkennen van mantelzorgers. Het is van groot belang dat mensen zichzelf meer herkennen als mantelzorger. Bij erkenning werd er specifiek ingegaan op de positie van de jonge mantelzorger en de mantelzorger die intensieve zorg verleent voor een kind.

Ambassadeur Vianna Spang overhandigde de staatssecretaris een lijst van concrete tips om de positie van jonge mantelzorgers te versterken.

Meer informatie

Download de jonge mantelzorgtips van Vianna

 

 

The post Bezoek staatssecretaris Van Ooijen aan MantelzorgNL appeared first on MantelzorgNLpro.

Ook interessant

  • Calendar23-JULI-2024

Inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo is geen goed idee

MantelzorgNL vindt samen met andere partijen een herinvoering van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo geen goed idee. Dit…

  • Calendar05-JULI-2024

Premier Schoof zegt uitwerking hoofdlijnenakkoord op mantelzorg toe: presentatie op Prinsjesdag

In zijn eerste plenaire debat met de Tweede Kamer over de regeringsverklaring reageerde premier Dick Schoof op de inbreng van…

166 Gerelateerde