Een boete voor de studerende jonge mantelzorger?

  • 4 juli 2024

Het nieuwe kabinet wil studenten die studievertraging oplopen 3000 euro bovenop hun collegegeld laten betalen, de zogenaamde ‘langstudeerboete’. Dat bezorgt Myrthe veel stress. Ze combineert de zorg voor haar vader die hersenkanker en epileptische aanvallen heeft met haar studie. In NRC vertelt ze vandaag haar verhaal.

Dit verhaal onderschrijft de oproep van MantelzorgNL om studerende mantelzorgers meer flexibiliteit te geven. Zodat ze naast de zorg voor hun naaste ook kunnen studeren.

Flexibiliteit voor studerende mantelzorgers

Begin dit jaar is in de Tweede Kamer de motie van Kamerlid Krul (CDA) aangenomen om te zorgen voor meer flexibiliteit voor jonge mantelzorgers in het HBO en bij Universiteiten.

Deze flexibiliteit is nodig, omdat voor veel jonge mantelzorgers de combinatie van studeren en mantelzorgen dagelijks voor grote uitdagingen zorgt.

De motie verzoekt het ministerie van OCW om hierover in gesprek te gaan met MantelzorgNL en de koepelorganisaties hogescholen en universiteiten. Zodat studie en zorg beter op elkaar afgestemd kan worden. De eerste gesprekken starten aanstaande maandag, 8 juli.

Meer informatie

Lees het artikel in NRC Een boete voor de mantelzorger?

 

The post Een boete voor de studerende jonge mantelzorger? appeared first on MantelzorgNLpro.

Ook interessant

  • Calendar23-JULI-2024

Inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo is geen goed idee

MantelzorgNL vindt samen met andere partijen een herinvoering van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo geen goed idee. Dit…

  • Calendar05-JULI-2024

Premier Schoof zegt uitwerking hoofdlijnenakkoord op mantelzorg toe: presentatie op Prinsjesdag

In zijn eerste plenaire debat met de Tweede Kamer over de regeringsverklaring reageerde premier Dick Schoof op de inbreng van…

166 Gerelateerde