Hulpmiddelen behouden als naaste naar Wlz-zorginstelling verhuist

  • 1 juli 2022

Als een naaste verhuist naar een Wlz-zorginstelling, dan is het fijn als hulpmiddelen zoals tilliften en douchezitjes in huis blijven, zodat degene kan komen logeren. Minister Conny Helder wil dat mogelijk maken.

Het gaat om hulpmiddelen die vanuit de Wmo of de Zorgverzekeringswet worden betaald. En niet meegenomen kunnen worden uit de zorginstelling, zoals een rolstoel. Degene moet minimaal 18 dagen per jaar thuis logeren.

Nu al mogelijk

De verwachte ingangsdatum is 1 oktober.  Maar nu al is het mogelijk om Wmo-voorzieningen te behouden als iemand naar een Wlz-voorziening verhuist.

Dat werkt als volgt:

  • Stuur een mail naar praktijkvragenLZ@minvws.nl, met daarin de gegevens van de cliënt, eventuele vertegenwoordiger, contactpersoon bij de gemeente en toestemming om informatie te delen.
  • Het ministerie stuurt de betreffende gemeente per e-mail een verzoek om de hulpmiddelen voor die cliënt te blijven financieren totdat het zorgkantoor de verantwoordelijkheid overneemt.

Heb je hier nog vragen over? Dan kun je terecht naar praktijkvragenLZ@minvws.nl

The post Hulpmiddelen behouden als naaste naar Wlz-zorginstelling verhuist appeared first on MantelzorgNLpro.

Ook interessant

  • Calendar16-MEI-2024

Mantelzorg benoemd in hoofdlijnenakkoord

MantelzorgNL is blij dat de versterking van de positie van mantelzorgers is benoemd als belangrijk aandachtspunt in het hoofdlijnenakkoord van…

  • Calendar14-MEI-2024

Campagnemateriaal voor de Week van de Jonge Mantelzorger is nu beschikbaar

Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger, waarin we jaarlijks aandacht vragen…

148 Gerelateerde