MantelzorgNL lanceert podcastreeks ‘Tussen thuis en verpleeghuis’ op nieuw podcastkanaal

  • 24 januari 2022

De tijd dat iemand naar een verzorgingshuis kon om daar ouder te worden ligt ver achter ons. Tussen thuis wonen en het verpleeghuis komen steeds meer tussenvormen, waarin nieuwe mogelijkheden van mantelzorg ontstaan. Tegelijkertijd is er op dit moment te weinig aanbod om aan de stijgende vraag te voorzien. Gezien de grote vraag naar mogelijkheden van nieuwe vormen van mantelzorg komt MantelzorgNL vandaag met een podcastreeks van vier afleveringen, waarin het onderwerp wonen vanuit verschillende kanten wordt belicht.

 In ‘Tussen thuis en verpleeghuis’ gaat gastheer Maarten Bouwhuis in gesprek met Ginette Klein van MantelzorgNL, Clasien Ouderdorp van Vereniging Eigen Huis en mantelzorger Gerdien Beumer. In vier afleveringen bespreken zij onder andere wat er allemaal mogelijk is aan verschillende woonvormen, wat er zoal bij komt kijken om dat te regelen én wat de financiële, juridische en sociale gevolgen zijn voor de mantelzorger én de naaste.

Eerste twee afleveringen nu te luisteren

De eerste twee afleveringen van deze reeks kun je hieronder beluisteren of via je favoriete podcastapp. 

Begin en half februari komen de laatste twee afleveringen van deze serie uit. Aansluitend organiseert MantelzorgNL op 8 maart een online Mantelzorgcafé, waarin Ginette, Gerdien en Clasien aanwezig zijn en jouw vragen kunnen beantwoorden.

Nieuw podcastkanaal

Met het doel mantelzorgers te informeren en inspireren over onderwerpen die voor hun van belang zijn, lanceert MantelzorgNL het nieuwe podcastkanaal ‘dé Mantelzorgpodcast’. ‘Tussen thuis en verpleeghuis’ is de eerste podcastreeks die vanaf nu te beluisteren is.

Meer weten?

Meer informatie over mantelzorg en wonen vind je op mantelzorg.nl/wonen

The post MantelzorgNL lanceert podcastreeks ‘Tussen thuis en verpleeghuis’ op nieuw podcastkanaal appeared first on MantelzorgNL.

Ook interessant

  • Calendar20-JUNI-2024

Wie is verantwoordelijk als de mantelzorger handelingen overneemt van de zorgprofessional? 

Mantelzorgers worden steeds vaker gevraagd om bij te springen in de zorg. Een vraag die dan opkomt is: wat als…

  • Calendar20-JUNI-2024

Liefdevolle Plicht nu ook in regio Twente, Waalwijk en Apeldoorn

In navolging van de succesvolle pilots die we de afgelopen twee jaar in Woerden, Tilburg en Wierden uitvoerden, zijn we…

158 Gerelateerde