Motie stop met de mantelzorgverklaring met ruime meerderheid aangenomen

  • 2 februari 2024

Tijdens het debat over de begroting van VWS in de Tweede Kamer, diende Mirjam Bikker (ChristenUnie) een motie in om te stoppen met het eisen van een mantelzorgverklaring. Deze motie is met een grote meerderheid aangenomen.

Hier zijn wij heel blij mee. Want als ergens regelkolder begint, dan is het wel bij het overleggen van een mantelzorgverklaring, die helemaal niet bestaat!

In de door  GroenLinks-PvdA, SGP, CDA en JA21 gesteunde motie, wordt het huidige, maar ook toekomstige Kabinet opgeroepen om het gesprek aan te gaan met gemeenten over het stoppen met het eisen van een mantelzorgverklaring.

Vorige week overhandigden we de petitie Stop de regelkolder, met ruim 12670 handtekeningen in de Tweede Kamer aan de vaste Kamercommissie VWS. Dit is een belangrijke stap voorwaarts.

MantelzorgNL bedankt de ChristenUnie en alle genoemde politieke fracties voor hun steun aan de motie. En we blijven in nauw contact met hen over de te nemen vervolgstappen.

Ook deze mantelzorgmoties zijn aangenomen

Naast de motie over de mantelzorgverklaring zijn nog twee mantelzorgmoties ingediend en aangenomen. De motie van de VVD om bestaande verlofregelingen voor mantelzorgers meer bekendheid te geven. En een motie van de BBB waarin ze de regering verzoekt om tijdelijke vervangende zorg te stimuleren en faciliteren.

The post Motie stop met de mantelzorgverklaring met ruime meerderheid aangenomen appeared first on MantelzorgNLpro.

Ook interessant

  • Calendar20-JUNI-2024

Wie is verantwoordelijk als de mantelzorger handelingen overneemt van de zorgprofessional? 

Mantelzorgers worden steeds vaker gevraagd om bij te springen in de zorg. Een vraag die dan opkomt is: wat als…

  • Calendar20-JUNI-2024

Liefdevolle Plicht nu ook in regio Twente, Waalwijk en Apeldoorn

In navolging van de succesvolle pilots die we de afgelopen twee jaar in Woerden, Tilburg en Wierden uitvoerden, zijn we…

158 Gerelateerde