Nog geen duidelijkheid over energieplafond voor mantelzorgwoning

  • 29 december 2022

Onder mensen met een mantelzorgwoning in de tuin leven veel vragen over het energieplafond dat per 1 januari in gaat. Tot een bepaald gebruik aan energie betaal je namelijk lagere prijzen, daarboven het volle bedrag.

Maar stel je hebt een mantelzorgwoning in de tuin zonder eigen aansluiting, hoe zit het dan met het energieplafond? In oktober brachten we deze vraag onder de aandacht van Pieter Omtzigt, die hierover een vraag stelde aan minister Jetten.

In het Tweede Kamerdebat over het prijsplafond zei de minister dat er nog geen antwoord is op deze vraag en dat hij dat uit gaat zoeken.

Helaas is er dus nog geen duidelijkheid over het energieplafond voor mantelzorgwoningen zonder eigen aansluiting. Zodra er meer bekend is, lees je het op onze website.

Geen slimme meter? Geef meterstand door

Omdat een prijsplafond alleen goed kan functioneren als je energiemaatschappij meterstanden weet adviseren wij aan iedereen zonder slimme meter: geef per 1 januari aan je energiemaatschappij je tussentijdse meterstand door.

 

The post Nog geen duidelijkheid over energieplafond voor mantelzorgwoning appeared first on MantelzorgNL.

Ook interessant

  • Calendar20-JUNI-2024

Wie is verantwoordelijk als de mantelzorger handelingen overneemt van de zorgprofessional? 

Mantelzorgers worden steeds vaker gevraagd om bij te springen in de zorg. Een vraag die dan opkomt is: wat als…

  • Calendar20-JUNI-2024

Liefdevolle Plicht nu ook in regio Twente, Waalwijk en Apeldoorn

In navolging van de succesvolle pilots die we de afgelopen twee jaar in Woerden, Tilburg en Wierden uitvoerden, zijn we…

158 Gerelateerde