Ook mantelzorgers kunnen een nieuwe coronaprik halen

  • 21 september 2023

Vanaf 2 oktober worden de eerste coronaprikken van de najaarsronde 2023 gezet. Als mantelzorger krijg je niet apart een uitnodiging, maar kun je wel zelf een afspraak maken.

Mantelzorgers

Mantelzorgers worden niet opgeroepen voor vaccinatie. Maar wil je toch een nieuwe prik halen omdat je als mantelzorger in aanraking komt met een kwetsbaar persoon, dan kan je vanaf half oktober zelf een afspraak maken via planjeprik.nl of 0800 7070.

Uitnodiging of oproep?

Mensen van 60 jaar en ouder ontvangen een uitnodigingsbrief om een afspraak te maken.

Mensen van 18 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik, zorgmedewerkers en zwangeren worden opgeroepen om een herhaalprik te halen maar krijgen geen uitnodigingsbrief. Zij kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak maken.

Mensen die in een (zorg)instelling verblijven ontvangen een uitnodiging voor vaccinatie via de instelling. Heb je vragen over vaccinatie van je naaste? Neem dat contact op met de instelling.

Het is tot eind december 2023 mogelijk om de coronaprik te halen.

Meer informatie

Lees meer over de coronaprik dit najaar en het maken van een afspraak: Najaarsronde coronaprik.

The post Ook mantelzorgers kunnen een nieuwe coronaprik halen appeared first on MantelzorgNL.

Ook interessant

  • Calendar07-DECEMBER-2023

SCP: Meer meedoen is niet per se goed voor jongeren

Het huidige overheidsbeleid is gericht op het activeren van jongeren op verschillende terreinen zoals onderwijs, werk en mantelzorg. Wat doet…

  • Calendar01-DECEMBER-2023

Nieuw Generiek Kompas, bevordert een open gesprek over kwaliteit van bestaan en samenwerking

Een krachtige alliantie van diverse partijen heeft het Generiek Kompas Samen werken aan kwaliteit van bestaan ontwikkeld, gericht op het…

113 Gerelateerde