Samenwerken met mantelzorgers

Betrokkenheid van de omgeving draagt bij aan het herstel van de cliënt. Vaak ben jij degene die het sociale netwerk van de mantelzorger – buren, vrienden en familie – actief benadert. Samen kunnen jullie werken aan betere zorg.

Maak werk van betere samenwerking

Zorgvragers deinzen nogal eens terug voor zorg door anderen dan hun directe naasten. De mantelzorger wil graag verlichting van zijn of haar taak, maar is zodanig emotioneel betrokken bij de zorgvrager dat hij/zij alles in eigen hand houdt, hoe zwaar dat ook valt. Het is daarom een hele kunst om de mantelzorger op een goede manier te steunen.

Het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein deelt kennis en expertise met je en heeft allerlei hulpmiddelen ontwikkeld die jou houvast bieden bij de ondersteuning van en samenwerking met de mantelzorger. Je krijgt handvatten en tools die je meteen kunt gebruiken bij je dagelijkse contacten met mantelzorgers.

Tools

Download

Formulier In gesprek met de mantelzorger

Download

Tool Vernieuwend samenspel

8 Andere items
Download

Toolkit thuiszorgmedewerkers

Download

Toolkit Mantelzorg voor paramedici

Download

Werkboek In voor Mantelzorg

Download

Impulspakket samenspel

Download

Factsheet Overbelaste mantelzorgers

Download

Factsheet Welke professionals helpen mantelzorgers

Download

Factsheet Keukentafelgesprek

Download

Factsheet Hoe help je mantelzorgers

Meer lezen over dit thema?

Wil je meer weten, kijk dan ook eens op deze websites:

Daarnaast hebben we het Mantelzorgspel te leen, waarmee je je als helpende of verzorgende spelenderwijs in mantelzorg kunt verdiepen.


Snel naar