Zorg+Welzijn: Dit doet de Mantelzorglijn voor mantelzorgers én voor sociaal werkers

  • 8 september 2023

Jaarlijks bellen ruim vijfduizend mensen de Mantelzorglijn. Als er ergens een plek is in Nederland waar helder wordt waar mantelzorgers tegenaan lopen en mee worstelen, dan is het hier wel. ‘Wantrouwen naar mensen en regels te streng toepassen, zitten oplossingen vaak in de weg.’ Irene Sluis, Janine Diest en Jasper van Heeren van de Mantelzorglijn vertellen in een artikel in Zorg+Welzijn over hun dagelijkse werk voor de Mantelzorglijn.

De één is specialist juridische vraagstukken. Een ander is op z’n best als het gaat om vragen over mantelzorg- woningen en belastingen. Terwijl weer een andere collega vooral opveert als bellers willen sparren omdat ze emotioneel in een lastig pakket zitten. De zes medewerkers bij de Mantelzorglijn in het kantoor op de bosrijke buitenplaats Sparrenheuvel in Zeist hebben ieder hun favoriete gespreksonderwerpen.

Meer informatie

Wil jij weten wat er zoal langkomt bij de Mantelzorglijn?

Download het artikel: Dit doet de Mantelzorglijn voor mantelzorgers én voor sociaal werkers (Zorg+Welzijn)

The post Zorg+Welzijn: Dit doet de Mantelzorglijn voor mantelzorgers én voor sociaal werkers appeared first on MantelzorgNL.

Ook interessant

  • Calendar05-APRIL-2024

test

The post test appeared first on MantelzorgNLpro.

  • Calendar28-MAART-2024

Het aantal zwaarbelaste mantelzorgers dat zorgt voor 80+ ouders neemt toe

Het aantal mantelzorgers dat voor hun 80+ ouders zorgt groeit en er zijn meer zwaarbelaste mantelzorgers dan 10 jaar geleden.…

137 Gerelateerde