15 januari (Blue Monday) filmavond: Samen uit de schaduw

  • 15 januari
  • MFA de Valuwe - Cuijk

Nieuw Blue-Monday: Documentaire met nabespreking Samen uit de Schaduw in het Land van Cuijk

Op 15 januari 2024 organiseren diverse samenwerkingpartners in het Land van Cuijk een gratis filmavond met de documentaire Samen uit de Schaduw van Hannah Verboom.  “Blue-Monday” is een landelijk initiatief om mentale gezondheid onder de aandacht te brengen. De avond is voor iedereen toegankelijk. Graag willen we dat mensen zich vooraf aanmelden.

De avond is voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en met anderen hierover in gesprek wil gaan. Psychische kwetsbaarheid is een onderwerp waar we liever niet over praten. Terwijl het veel voorkomt, 1 op de 4 Nederlanders hebben een psychische kwetsbaarheid.  Waarom worstelen toch zoveel Nederlanders met hun mentale gezondheid? En waarom is psychische problematiek nog steeds een taboe? De makers van de documentaire, Hanna en Juda Verboom hebben beiden een psychische kwetsbaarheid. In de documentaire Samen uit de schaduw gaan zij samen met experts en ervaringsdeskundigen zoals psychiater Dirk de Wachter, zanger Typhoon en hoogleraar psychiatrie Jim van Os op onderzoek. Zij komen tot éen conclusie: “Mensen hebben mensen nodig”.

Na de film en een korte pauze is er gelegenheid om in kleine groepen onder deskundige begeleiding met elkaar in gesprek te gaan. De samenwerkende organisaties zijn aanwezig met de nodige informatie. Deelname is gratis.

Aanmelden is verplicht en kan in alle bibliotheekvestigingen en via https://biblioplus.op-shop.nl/11471/samen-uit-de-schaduw-documentaire-met-nabesprking/15-01-2024

Locatie: MFA de Valuwe, Cuijk, aanvang 19.30 uur tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Deze avond is een samenwerking tussen de Stichting Door & Voor, Ypse, Sociom Mantelzorg en vrijwilligersplein, Sociom | Zin en BiblioPlus