Vrijwillige inzet

Zoek en vind vrijwilligers(werk)! Ben je een vrijwilliger en zoek je een leuke job? Of ben je juist op zoek naar een vrijwilliger? Ook als je een maatje zoekt voor jezelf of voor iemand met een hulpvraag ben je hier aan het juiste adres. Dit is het portaal voor vrijwillige inzet in het Land van Cuijk. Wij brengen vraag en aanbod samen.

Vrijwilligers en maatjes

Verenigingen, zorginstellingen en vele andere vrijwilligersorganisaties kunnen de inzet van vrijwilligers goed gebruiken. Dat geldt ook voor kwetsbaren die op zoek zijn naar een maatje ter ondersteuning bij het participeren in de samenleving. En hun mantelzorgers hebben soms ook behoefte aan een maatje voor degene voor wie zij zorgen, zodat zij de zorg even uit handen kunnen geven. Wij bemiddelen, ondersteunen, informeren, adviseren en faciliteren de vrijwillige inzet voor al deze situaties.

Informatie en advies

Het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein geeft organisaties informatie op het gebied van uiteenlopende thema’s van vrijwillige inzet. Ook bieden wij ondersteuning op maat. Vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en stichtingen kunnen kosteloos bij ons terecht voor informatie en advies. Denk bijvoorbeeld aan het (verbeteren van) vrijwilligersbeleid, opstellen van een vrijwilligersovereenkomst of vragen op het gebied van wet- en regelgeving.

Locaties

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en wil je hierover meer informatie? Neem gerust contact op of maak een afspraak met één van onze vrijwilligers op één van onze locaties:

Locatie Boxmeer
De Raetsingel 5, 5831 KC Boxmeer
Telefonisch bereikbaar op donderdagmiddag van 13.00-15.00 uur: 0485-575 575
vrijwilligerspuntboxmeer@sociom.nl

Locatie Cuijk
Zwaanstraat 7, 5431 BR Cuijk
Telefonisch bereikbaar op donderdagochtend van 09.00 – 12.00 uur: 0485-700 510
vrijwilligerspuntcuijk@sociom.nl

Locatie Sint Anthonis
Breestraat 1-D, 5845 AX Sint Anthonis
Bereikbaar via: 0485-700 500 of vrijwilligerspuntsintanthonis@sociom.nl

Ik zoek vrijwilligerswerk

Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Wat fijn! Je kunt een maatje worden, zie hieronder, of rondkijken op onze vacaturebank voor vrijwilligers. Zo kun je jezelf ontwikkelen én iets leuks en zinvols voor een ander doen. Ben jij benieuwd naar jouw vrijwilligerskracht? Doe hier de test! 

Ik zoek vrijwilligers

Als jouw vereniging, stichting of organisatie met vrijwilligers werkt, komt daar veel bij kijken. Hoe vind je vrijwilligers? Met welke wetten en regels moet je rekening houden? Met al jouw vragen kun je bij ons terecht. Ook kun je je vacature bij ons aanmelden. Lees er hier meer over.

Ik wil maatje worden

Heb jij affiniteit met mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of sociale beperking én mensen met een niet aangeboren hersenletsel en wil jij je inzetten, zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft? Meld je dan aan als vrijwilliger voor onze maatjesprojecten.

Ik zoek een maatje (tijdelijke stop)

Helaas moeten wij mededelen dat we, in verband met een oplopende wachtlijst, tijdelijk geen nieuwe hulpvragen kunnen oppakken. Het aanbod van nieuwe maatjes blijft achter op de vraag waardoor we niet iedereen op korte termijn aan een maatje kunnen koppelen. Daarom hebben we de keuze gemaakt om tijdelijk geen nieuwe aanvragen op te pakken. Excuses voor het ongemak.

Interessante downloads

Er zijn een aantal zaken goed geregeld voor vrijwilligers en de organisaties waar vrijwilligers werkzaam zijn, zoals een onkostenvergoeding en collectieve verzekering. In onderstaande downloads kun je meer lezen over deze regelingen en andere interessante onderwerpen.

Download

Collectieve verzekering voor vrijwilligers

Download

Vrijwilligerswerk en UWV

6 Andere items
Download

Vrijwilligerswerk als asielzoeker

Download

Vrijwillige coach

Download

Cursussen en workshops

Download

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Download

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Download

Hoe kom je aan geld of andere middelen voor een project?


Nieuws
  • Calendar28-MAART-2024
  • Tag Vrijwillige inzet

Terugblik NLdoet 2024

Op 15 en 16 maart was weer het landelijk jaarlijkse evenement NLdoet. Tijdens deze dagen steken inwoners vrijwillig hun handen…

  • Calendar04-JANUARI-2022
  • Tag Vrijwillige inzet

Vrijwilligersonderscheiding Welzijn Ouderen Grave

Welzijn Ouderen Grave heeft eind december uit de handen van de wethouders van de gemeente Grave de vrijwilligersonderscheiding D’n Opsteker…

  • Calendar19-OKTOBER-2021
  • Tag Vrijwillige inzet

Vrijwillige inzet goed geregeld

Het Mantelzorg & Vrijwilligersplein heeft het NOV-keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’ behaald!


Snel naar