Buurtbemiddelaars in Land van Cuijk gezocht

Buurtbemiddeling Land van Cuijk zoekt buurtbemiddelaars die zich willen specialiseren in groepsbemiddeling.

  • 16 september 2021
  • Vrijwillige inzet

Wat is Buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling bestaat al sinds 2009 in het Land van Cuijk. Het is een succesvolle methode om conflicten tussen buren op te lossen. Getrainde vrijwilligers brengen buren weer met elkaar in gesprek. Ze helpen de partijen om het onderlinge contact te herstellen en zelf oplossingen voor het conflict te bedenken. De afgelopen jaren hebben al honderden buren gebruik gemaakt van buurtbemiddeling en in bijna 70% van de meldingen is het conflict opgelost.

Buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddeling Land van Cuijk is op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars. En dit keer specifiek bemiddelaars die interesse hebben om zich te specialiseren in groepsbemiddeling. Dat betekent dat meerdere inwoners betrokken zijn bij het conflict en dat vraagt om expertise. Kun jij goed luisteren, een neutrale houding aannemen, wil je kennis en kunde opdoen en ben je reflectief? Bij interesse maakt de coördinator graag een afspraak met je voor een oriënterend gesprek.

Hoe word je Buurtbemiddelaar?

Eerst krijg je een gesprek met de coördinator Buurtbemiddeling. Daarna volgen Buurtbemiddelaars een 3-daagse gecertificeerde training en voor de specialisatie groepsbemiddeling volgt een extra verdiepingstraining. Deze kosten worden vergoed door Buurtbemiddeling en zijn voor jou dus gratis.

Meer informatie

Buurtbemiddeling Land van Cuijk (www.buurtbemiddelinglvc.nl) is een onderdeel van Sociom, altijd in de buurt. Bereikbaar via info@buurtbemiddelinglvc.nl of tel. 0485-700 500.

Ook interessant

  • Calendar23-JULI-2024

Inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo is geen goed idee

MantelzorgNL vindt samen met andere partijen een herinvoering van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo geen goed idee. Dit…

  • Calendar05-JULI-2024

Premier Schoof zegt uitwerking hoofdlijnenakkoord op mantelzorg toe: presentatie op Prinsjesdag

In zijn eerste plenaire debat met de Tweede Kamer over de regeringsverklaring reageerde premier Dick Schoof op de inbreng van…

166 Gerelateerde