Corona adviezen vervallen, wat betekent dat voor mantelzorgers?

  • 21 maart 2023

Corona kan nu – net als de griep – gezien worden als één van de luchtweginfecties die je kunt krijgen en waarmee je anderen kunt besmetten. Daarom vervallen de corona-specifieke adviezen per 10 maart.

Mensen met kwetsbare gezondheid beschermen

Het blijft belangrijk om mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen. Hierbij helpen de algemene adviezen om verspreiding van luchtwegvirussen te voorkomen.

De adviezen zijn:

  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Overleg bij lichte klachten met je werkgever of je thuis kunt werken.
  • Vermijd bij klachten lichamelijk contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Is lichamelijk contact nodig? Bijvoorbeeld bij mantelzorg. Draag dan een mondkapje.

Persoonlijke Beschermingsmiddelen voor mantelzorgers

Mantelzorgers die zorgen voor een kwetsbare naaste, kunnen nog tot eind 2023 gratis zelftesten en mondkapjes ontvangen. Je kunt één keer per maand een pakket krijgen bij de apotheek.

The post Corona adviezen vervallen, wat betekent dat voor mantelzorgers? appeared first on MantelzorgNL.

Ook interessant

  • Calendar07-DECEMBER-2023

SCP: Meer meedoen is niet per se goed voor jongeren

Het huidige overheidsbeleid is gericht op het activeren van jongeren op verschillende terreinen zoals onderwijs, werk en mantelzorg. Wat doet…

  • Calendar01-DECEMBER-2023

Nieuw Generiek Kompas, bevordert een open gesprek over kwaliteit van bestaan en samenwerking

Een krachtige alliantie van diverse partijen heeft het Generiek Kompas Samen werken aan kwaliteit van bestaan ontwikkeld, gericht op het…

113 Gerelateerde