Hartstichting komt met spoedcursus voor snelle hulp bij een hartinfarct, hartstilstand of beroerte

  • 6 juni 2023

Elk jaar krijgen zo’n 180.000 mensen een hartinfarct, hartstilstand of beroerte (inclusief een TIA). Snelle hulp is heel belangrijk. Hoe eerder de behandeling start, hoe groter de kans op overleven en een goed herstel. Ook voor jou als mantelzorger is het goed om de signalen te herkennen, zodat je adequaat kunt reageren.

Hoewel veel mensen denken dat ze direct 112 zullen bellen, gebeurt dit in de praktijk veel te weinig. Eén van de redenen is dat mensen het moeilijk vinden om 112 te bellen. De twijfels ontstaan bijvoorbeeld als de signalen niet als ernstig ervaren worden. Of als het slachtoffer het zelf niet nodig vindt.

Daarom ontwikkelde de Hartstichting voor algemeen publiek de Spoedcursus Heb je even? Red een leven! Dit is een simpele, snelle cursus waarin je leert hoe je de signalen herkent en wat je moet doen. Ook ervaart de deelnemer wat je in sommige situaties kan tegenhouden om 112 te bellen.

Naast de situaties waarin direct 112 bellen noodzakelijk is, komen er ook situaties aan de orde waarin je 112 niet moet bellen of eerst even moet afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt. Hiermee wil de Hartstichting het publiek goed voorlichten over situaties waarin snel in actie komen nodig is, of juist niet.

Meer informatie

Ga naar de spoedcursus.

The post Hartstichting komt met spoedcursus voor snelle hulp bij een hartinfarct, hartstilstand of beroerte appeared first on MantelzorgNL.

Ook interessant

  • Calendar21-SEPTEMBER-2023

Ook mantelzorgers kunnen een nieuwe coronaprik halen

Vanaf 2 oktober worden de eerste coronaprikken van de najaarsronde 2023 gezet. Als mantelzorger krijg je niet apart een uitnodiging,…

  • Calendar20-SEPTEMBER-2023

Prinsjesdag 2023: erkenning voor mantelzorgers!

De Koning benadrukte in zijn Troonrede de waardevolle rol van mantelzorgers: ‘Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde en daarom moeten zij…

93 Gerelateerde