Jonge mantelzorgers mogen langer in huurhuis blijven na overlijden ouders

  • 7 januari 2022

Meerderjarige kinderen hoeven niet langer binnen twee maanden na overlijden van hun ouder(s) de ouderlijke huurwoning te verlaten. Zo krijgen jongeren de tijd voor rouwverwerking. Dat is goed nieuws voor jonge mantelzorgers.

Nu is het zo dat volwassen kinderen na het overlijden van hun ouders vaak binnen 2 maanden de huurwoning moeten verlaten. Zij kunnen niet zomaar het huurcontract van de ouders overnemen.

In de nieuwe wet krijgen de jongeren een tijdelijk huurcontract van 2 jaar. Ook daarna kunnen ze niet zomaar op straat worden gezet. Als de ouderlijke woning niet passend is, moet de huureigenaar een ander aanbod doen. De nieuwe regeling gaat gelden voor kinderen van 18 t/m 25 jaar.

Omdat de wettelijke regeling tijd vergt, spreekt demissionair minister Ollongren vast gedragscodes af met diverse woningcorporaties. Dit om te voorkomen dat jongeren zonder woning komen te zitten.

Als de nieuwe wet in gaat, dan geldt deze voor zowel de sociale huur als voor de particuliere sector.

The post Jonge mantelzorgers mogen langer in huurhuis blijven na overlijden ouders appeared first on MantelzorgNL.

Ook interessant

  • Calendar23-MEI-2023

Lancering ketenaanpak terugdringen depressieve klachten mantelzorgers

Wil jij ook een bijdrage leveren om de (mentale)ondersteuning voor mantelzorgers te optimaliseren? PROOF Adviseurs en Ecorys ontwikkelden een ketenaanpak…

  • Calendar10-MEI-2023

Minder wijkverpleging betekent meer druk op mantelzorgers

Voor veel mensen die wijkverpleging nodig hebben, is dat niet beschikbaar of ze krijgen minder zorguren dan gewenst. Dat blijkt…

68 Gerelateerde