Lancering ketenaanpak terugdringen depressieve klachten mantelzorgers

  • 23 mei 2023

Wil jij ook een bijdrage leveren om de (mentale)ondersteuning voor mantelzorgers te optimaliseren? PROOF Adviseurs en Ecorys ontwikkelden een ketenaanpak depressiepreventie bij mantelzorgers.

Met deze ketenaanpak wordt samenwerking tussen ketenpartijen geoptimaliseerd, om overbelasting en depressieve klachten bij mantelzorgers terug te dringen.

Aan de slag met de ketenaanpak

De ketenaanpak is uitgebreid getest in drie pilotregio’s: Rotterdam-Overschie, Harderwijk/Ermelo en Midden-Drenthe. En is nu klaar om mee aan de slag te gaan.

Hiervoor is een handreiking, film en een workshop ontwikkeld. Meer hierover lees je op de website van Trimbos.

Uitnodiging Congres Toegankelijke Mantelzorgondersteuning

Wil je meer weten over de ketenaanpak? Kom dan naar het Congres toegankelijke mantelzorgondersteuning op 15 juni 2023 in Utrecht. De pilot-gemeentes vertellen over hun ervaringen van het werken met de ketenaanpak. Ook krijg je handvatten voor het verbeteren van je eigen ketensamenwerking. Lees meer over het congres en meld je aan.

The post Lancering ketenaanpak terugdringen depressieve klachten mantelzorgers appeared first on MantelzorgNLpro.

Ook interessant

  • Calendar20-FEBRUARI-2024

Branchemonitor 2022-2023, hoe staat het ervoor?

Welke ontwikkelingen zien organisaties die mantelzorgondersteuning bieden? Welke vormen van ondersteuning bieden zij, wat ondernemen ze en hoeveel mantelzorgers bereiken…

  • Calendar15-FEBRUARI-2024

Nationale strategie voor de implementatie van VN-handicap

Het demissionaire kabinet heeft vorige week groen licht gegeven voor de meerjarige nationale strategie voor mensen met een beperking en…

129 Gerelateerde