Oproep aan mantelzorgers die zorgen voor iemand die niet meer beter wordt

  • 3 februari 2022

Zorg jij voor een naaste in de palliatieve fase? Dan weet je dat daar veel bij komt kijken. Wil jij je ervaringen delen om andere mantelzorgers in dezelfde situatie te helpen? Dan zoeken we jou.

Waarom is dit belangrijk?

In ons land geven ongeveer 300.000 mensen mantelzorg aan een naaste die ongeneeslijk ziek is.  Tijdige goede ondersteuning op maat van deze mantelzorgers is belangrijk, omdat zorgen voor iemand die erg ziek is zwaar kan zijn. Desondanks zien we nog te vaak dat deze mantelzorgers geen ondersteuning ontvangen.  Reden daarvoor kan zijn dat men zelf niet (h)erkent dat ondersteuning zinvol is, daarnaast vragen mantelzorgers ook niet graag om hulp. Zij cijferen hun eigen behoeften vaak weg.

Dit jaar starten we daarom met projecten om de ondersteuning van deze mantelzorgers te verbeteren. Jouw input, ervaringen en ideeën kunnen we daarvoor goed gebruiken.

Oproep

Inmiddels hebben we genoeg reacties binnen, reageren is daarom niet meer mogelijk.

Bijgewerkt op 26 april

The post Oproep aan mantelzorgers die zorgen voor iemand die niet meer beter wordt appeared first on MantelzorgNL.

Ook interessant

  • Calendar23-JULI-2024

Inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo is geen goed idee

MantelzorgNL vindt samen met andere partijen een herinvoering van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo geen goed idee. Dit…

  • Calendar05-JULI-2024

Premier Schoof zegt uitwerking hoofdlijnenakkoord op mantelzorg toe: presentatie op Prinsjesdag

In zijn eerste plenaire debat met de Tweede Kamer over de regeringsverklaring reageerde premier Dick Schoof op de inbreng van…

166 Gerelateerde