Vertrek Liesbeth Hoogendijk bij MantelzorgNL

  • 18 juli 2022

Liesbeth Hoogendijk, directeur/bestuurder van MantelzorgNL heeft aangekondigd dat zij na bijna 10 jaar afscheid neemt van MantelzorgNL.

MantelzorgNL betreurt het aangekondigde afscheid van Hoogendijk, het boegbeeld van MantelzorgNL. Elisabeth van Oostrum, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘Deze nieuwe start is haar van harte gegund, maar als MantelzorgNL nemen wij afscheid van een betrokken en deskundige bestuurder die zeer gemist zal gaan worden’.

Andere kijk op mantelzorg

Gedurende tien jaar heeft Liesbeth veel zien veranderen in de ondersteuning en erkenning van mantelzorgers. De decentralisatie en de komst van de Wmo had verstrekkende gevolgen voor de mantelzorger. De afgelopen jaren werd zij steeds scherper op de verschillen die tussen gemeenten zijn ontstaan en de gevolgen hiervan voor mantelzorgers. Regelmatig kaartte zij dit aan en werd zij ook geïnterviewd. Met de studie Maatschappelijke Kosten & Baten van mantelzorg die in 2021 uit kwam, bracht zij een heel andere kijk op mantelzorg naar voren. Voor het eerst waren de echte cijfers bekend wat de waarde van de inzet van mantelzorgers is. En in coronatijd stond zij pal voor de belangen van mantelzorgers en pakte zij een leidende rol op zich om voor mantelzorgers in deze periode op te komen, richting de politiek en het ministerie.

Na bijna 10 jaar is er veel gedaan en bereikt met MantelzorgNL. Het thema is niet meer weg te denken uit beleid, de politiek, de media en de samenleving. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en tegelijkertijd blijft er nog steeds veel te doen. Ik ga het stokje nu overdragen en verder met een mooie opdracht als bestuurder van zorgorganisatie St Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort.’

Liesbeth Hoogendijk

Nieuwe bestuurder

Liesbeth vertrekt per half november van dit jaar. Voor de werving van de nieuwe bestuurder van MantelzorgNL wordt een werving- en selectietraject op korte termijn gestart.

The post Vertrek Liesbeth Hoogendijk bij MantelzorgNL appeared first on MantelzorgNLpro.

Ook interessant

  • Calendar20-JUNI-2024

Wie is verantwoordelijk als de mantelzorger handelingen overneemt van de zorgprofessional? 

Mantelzorgers worden steeds vaker gevraagd om bij te springen in de zorg. Een vraag die dan opkomt is: wat als…

  • Calendar20-JUNI-2024

Liefdevolle Plicht nu ook in regio Twente, Waalwijk en Apeldoorn

In navolging van de succesvolle pilots die we de afgelopen twee jaar in Woerden, Tilburg en Wierden uitvoerden, zijn we…

158 Gerelateerde