Wat doen zorgverzekeraars voor mantelzorgers in 2024?

  • 21 november 2023

De premies en vergoedingen van zorgverzekeringen in 2024 zijn bekend. Maar biedt een zorgverzekeraar ook vergoeding voor vervangende zorg, een mantelzorgmakelaar of een cursus? MantelzorgNL zette het voor je op een rij.

Belangrijk om te weten over de zorgverzekering in 2024

  • De premie van de basisverzekering is gestegen; gemiddeld wordt de premie 9 euro duurder in 2024.
  • De zorgtoeslag is afhankelijk van het inkomen. In 2023 gold een eenmalige verhoging van de zorgtoeslag. Dit is in 2024 niet meer het geval. Gemiddeld komt de zorgtoeslag 300 euro minder uit per jaar dan in 2023.
  • Het eigen risico blijft € 385.

Overstappen?

Overweeg je over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Tot 1 januari kun je je verzekering opzeggen, uiterlijk 1 februari moet je een nieuwe verzekering afgesloten hebben. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari.

Kijk ook goed naar de voorwaarden, die kunnen sterk verschillen per verzekering. Zo moet soms de mantelzorger verzekerd zijn om vervangende zorg te krijgen. Soms ook de zorgvrager. Soms is het ook nodig om eerst te kijken of je vervangende zorg kan krijgen vanuit de Wmo. De voorwaarden per verzekering vind je terug in de overzichten.

Je kunt aan de overzichten geen rechten ontlenen, wil je zeker weten hoe dit in jouw situatie uitwerkt? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Overzichten vergoedingen zorgverzekering

Overzichten vergoedingen aanvullende zorgverzekeringen 2024 voor

The post Wat doen zorgverzekeraars voor mantelzorgers in 2024? appeared first on MantelzorgNL.

Ook interessant

  • Calendar20-FEBRUARI-2024

Branchemonitor 2022-2023, hoe staat het ervoor?

Welke ontwikkelingen zien organisaties die mantelzorgondersteuning bieden? Welke vormen van ondersteuning bieden zij, wat ondernemen ze en hoeveel mantelzorgers bereiken…

  • Calendar15-FEBRUARI-2024

Nationale strategie voor de implementatie van VN-handicap

Het demissionaire kabinet heeft vorige week groen licht gegeven voor de meerjarige nationale strategie voor mensen met een beperking en…

129 Gerelateerde