Werkgevers en vakbonden tekenen tegen de regelkolder

  • 9 november 2023

Ook werkgevers, vakcentrale en vakbonden willen dat er een einde komt aan de onnodige regeldruk voor mantelzorgers. Piet Fortuin, voorzitter van het CNV, Nic van Holstein, voorzitter van de VCP en Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, ondertekenden vandaag de petitie Stop de #regelkolder.

En daar zijn we blij mee. Want 1 op de 4 werknemers combineert werk met mantelzorgtaken. En dat aantal zal alleen maar groeien. Een kwart van alle werkende mantelzorgers vindt de combinatie van werk en mantelzorg lastig. Regeldruk helpt daar niet bij.

Petitie Stop de #regelkolder

Mantelzorgers zijn gemiddeld maar liefst 4 uur per week bezig, met het regelen van zorg voor hun naasten. Denk aan het invullen van veel formulieren, bellen met bizar veel instanties en dat in onbegrijpelijke taal. Om overbelasting en frustratie te voorkomen, helpt het als deze regeldruk stopt. Want in die 4 uur kunnen ze niet werken. En daar balen niet alleen mantelzorgers van maar ook werkgevers, vakcentrale en vakbonden. Daarom zijn we deze petitie gestart, om te laten zien dat het anders moet!

Morgen is het de Dag van de Mantelzorg, we hopen op zoveel mogelijk handtekeningen, zodat we het verschil kunnen maken voor mantelzorgers.

Teken jij ook de petitie?

Ingrid Thijssen, VNO-NCW

Piet Fortuin, CNV

Esther Hendriks, MantelzorgNL, en Nic van Holstein, VCP

 

The post Werkgevers en vakbonden tekenen tegen de regelkolder appeared first on MantelzorgNLpro.

Ook interessant

  • Calendar16-MEI-2024

Mantelzorg benoemd in hoofdlijnenakkoord

MantelzorgNL is blij dat de versterking van de positie van mantelzorgers is benoemd als belangrijk aandachtspunt in het hoofdlijnenakkoord van…

  • Calendar14-MEI-2024

Campagnemateriaal voor de Week van de Jonge Mantelzorger is nu beschikbaar

Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger, waarin we jaarlijks aandacht vragen…

148 Gerelateerde