Mantelzorg en werken

Mantelzorgtaken verrichten en werken kan een lastige combinatie zijn. Samen streven we naar steeds meer ‘mantelzorgvriendelijke’ werkgevers.

Mantelzorgvriendelijke werkgevers

De combinatie van werk en zorgtaken kan zwaar en lastig zijn. Gemiddeld één op de vier werknemers combineert werk met mantelzorgtaken. Dit aantal neemt de komende jaren alleen maar toe. Het is belangrijk dat deze situatie bespreekbaar is en dat de werkgever zich bewust is van zijn rol hierin. Ook is het als mantelzorger goed om te weten wat je mogelijkheden en rechten zijn. Door medewerkers via maatwerk tegemoet te komen in de zorgtaken worden uitval, ziekteverzuim en de afname van productiviteit verminderd. Zo krijg je als bedrijf gezonde, gemotiveerde en loyale collega’s! Een mantelzorgvriendelijke organisatie levert dus winst op voor de werkgever én de werkende mantelzorger. Het aantal bedrijven dat ‘mantelzorgvriendelijk’ werkt, stijgt gelukkig jaarlijks. Wij zetten ons in om dit aantal nog meer te laten stijgen. 

In gesprek met de werkgever

Bespreek het op jouw werk

Vraag een gesprek aan met je leidinggevende. De bewustwording rondom het thema mantelzorg groeit, ook onder werkgevers. Natuurlijk bepaal je zelf wat je wel en wat je niet vertelt. Komt jouw werk soms in de knel door jouw mantelzorg? Maak dit bespreekbaar en kijk samen naar oplossingen. Misschien kan een collega bepaalde werkzaamheden (tijdelijk) overnemen, of zijn flexibele(re) werktijden een uitkomst. Ook zijn er speciale verlofregelingen. Bespreek ook hoe en of je het aan collega’s vertelt.

M-power: digitale ondersteuning

Een digitaal platform voor werkende mantelzorgers, vol informatie, inspiratie, herkenning en erkenning en praktische tips.En een test om zelf mee aan de slag te gaan.

Zelfhulpcursus werk en Mantelzorg

Als je het lastig vindt om mantelzorg te combineren met vrije tijd, dan is deze zelfhulpcursus wellicht iets voor jou.

Hulp bij een betere balans?

Mantelzorg- & Vrijwilligersplein helpt je graag bij het vinden van een goede balans. Zo is er een speciale training voor mantelzorgers waarbij je leert om werk en zorg te combineren. Heb je een andere vraag? Bel ons dan!


Snel naar