Mantelzorgpas

Als je je zorg even aan iemand anders wil overdragen, is het fijn dat je dit met een gerust hart kunt doen. Deze checklist en pas helpen daarbij.

Als je je zorg even aan iemand anders wil overdragen, is het fijn dat je dit met een gerust hart kunt doen. Deze checklist en pas helpen daarbij.

Als mantelzorger tijdelijk de zorg overdragen? Deze checklist helpt.

Zorg en hulp aan een naaste kan intensief zijn. Voor mantelzorgers die de zorg af en toe tijdelijk willen overdragen aan iemand anders, is er een handige checklist. Speciaal om mantelzorgers te ondersteunen. De checklist heeft de vorm van een klein, handzaam boekje. Het geeft een beeld van de zorgsituatie. Hiermee kan de vervanger van de mantelzorger de juiste zorg en ondersteuning bieden aan de zorgvrager. Je kunt er dan op kunnen vertrouwen dat je naaste een prettige tijd heeft en dat de verzorging goed wordt overgenomen. Ook is de checklist erg waardevol wanneer een mantelzorger plots zelf in het ziekenhuis belandt.

Onderdeel van de checklist is de mantelzorgpas. Deze biedt oplossing wanneer de mantelzorger plotseling uitvalt. Een mantelzorger vermeldt twee vertrouwde personen uit de omgeving op deze pas. Met naam en telefoonnummer. De mantelzorger bewaart de mantelzorgpas vervolgens in zijn of haar portemonnee. Hulpdiensten kijken vaak in iemands portemonnee om de identiteit te bepalen. Wanneer zij de mantelzorgpas vinden, kunnen zij snel vervangers op de hoogte stellen om de zorg over te nemen.

Mantelzorgpas aanvragen

Mantelzorgpas aanvragen? Stuur dan een mail naar mvplein@sociom.nl.


Snel naar